27/11/2020

Porvoon pienen suklaatehtaan chilisuklaa

 

No niin, taitaa olla aika käydä läpi viimeinen näistä vähän erikoisemmista herkuista hetkeen. Tää levy tuli napattua myös sieltä herkusta, enkä juuri tän tehtaan suklaita oo ihan pienissä ruokakaupoissa nähnyt. Oon erityisesti suuri maitosuklaan fani, joten kun vaihtoehtoina oli kaks maustamatonta tummaa suklaata, ja vähän vaaleampi chilinen, valitsin sitten viimeisen. En sano olevani mikään chilisuklaan suurin fani, mutta lähinnä siksi, että mä en sitä kauheesti oo elämäni aikana syöny. Tänään siis taas pitkästä aikaa laitoin chilisuklaan testiin!


Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri, kaakaovoi, chili, soijalesitiini, vanilja. Saattaa sisältää pähkinää, mantelia, gluteiinia, maitoa.

Hinta: Omani taisin napata hintaan 5,20€.

Koko: 95 grammaa (tuntuu enemmältä!)

Ulkonäkö: Levyn kaakaokuvio on ihan älyttömän nätti!


Maku: Tummaa suklaata maitosuklaamaisella twistillä. Chili maistuu hyvin, ja tuntuu oikeesti vähän tuliseltakin! Suuhun jää tulisuuden jälkimaku, joka ei kuitenkaan peitä suklaata.



Mä en voi väittää olevani mikään suklaan ammattilainen, tai ihminen, joka puhuu suklaasta samalla tavalla kun jotkut kahvista tai oluesta. Mä siis tuomitsen hienojakin suklaita ihan tavallisen tyhmän ihmisen periaattein. Ja tästä sanon: hyvää on! Ei ehkä sellainen suklaa, jonka ostaa karkkipäivää varten, vaan sellainen, joka laitetaan talvitakin taskuun, ja josta välillä katkastaan pala ja syödään ennen bussiin astumista. Plussaa voin myös antaa vegaanisuudesta, suomalaisuudesta, ja siitä, että suklaa on käsin tehty! Veikkaanpa, että tummaa suklaata ja laadukasta kaakaota arvostavat ainakin tulee tykkäämään. Kivasta ulkonäöstä ja pakkauksesta johtuen myös hyvä joululahjaidea!


Arvosana: 3.5/5, kokeile jos kiinnostaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Fazer crunchy caramel & nougat

  Tänään testissä on taas toinen Fazerin melko uusista patukoista, joita itse en oo vielä tätä ennen ehtinyt maistella. Tässäpä pieni salais...