09/12/2020

Harvinaisemmat herkut: Espresso Housen Frapino Cream Piparminttu

 

Vaikka mun blogi pääasiassa keskittyy karkkeihin ja suklaisiin, 'herkku' on niin laaja käsite, että tuntuu oudolta rajata se vaan kaupan karkki- tai keksihyllyihin. Herkku voi olla myös jäätelö, pirtelö, leivonnainen, ihan mikä vaan! Sitä paitsi perustin mun blogin alun perin osittain ihan vaan siksi, että halusin jakaa mun suosikkiherkkuja, kokeilla uusia, ja tuoda esille aliarvostettuja helmiä, joita ei välttämättä muuten ikinä kokeilis.

Aloin vasta viime keväänä kunnolla kahvin juojaks. Ennen en pystynyt juomaan kahvia, ellei siinä ollut jotain makusiirappia ja viittä desiä sokeria. Vaikka mä nykyään tykkän ihan vaan tavallisesta kahvista maidon kanssa, silti edelleen aina välillä palkitsen itteäni ostamalla jonkun erikoisemman kahvin tai juoman kaupungilla ollessani! (En tietenkään nyt koronan aikana kovin usein). Täytyy myöntää että jäälatte jollain hyvällä siirapilla kyllä motivoi saamaan hommia aikaan!

Tänään ei kuitenkaan testisä kahvipohjainen juoma, vaan Espresso Housen pirtelömäinen Frapino. (Jos luet mielummin perinteisemmistä herkuista, kuten suklaista, niin ei hätää! Seuraavana postauksena on luvassa ihan perinteinen suklaalevy. Vaikuttaa myös vähän siltä että saattaisin tänään innostua leipomaan, joten sitäkin saattaa olla luvassa!)


Ainesosat: Pastöroitu täysmaito 3,5% (maito, D-vitamiini), Vaniljamaito (maito, 3,5%, sokeria, rasvatonta maitojauhetta, glukoosisiirappi, stabilointiaineita (E412, E410, E407), emulgointiaine (E471), aromit, väriaineet (E 160 a)), Tummasuklaakastike (sokeri, vesi, vähärasvainen kaakaojauhe, kaakaomassa, viinihappo, vanilja-aromi, emulgointiaine (E471), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), suola), Jääminttusiirappi (sokeri, vesi, luonnollinen minttuaromi, emulgointiaineet: arabikumi, E445), Piparminttuströsseli (ei vegaaninen) (sokeri, glukoosisiirappi, luonnollinen aromi, tiiviste (selja), kiillotusaineet (E904, mehiläisvaha), happamuudensäätelyaine (sitruunahappo), auringonkukkaöljy.


Hinta: Isossa koossa 5,90€. Melko kallis, joten todellakin enemmän silloin tällöin nautittava herkku. Jos käy tuuri, saattaa Espresso Housen sovelluksessa bongata tähän juomaan sopivan tarjouksen.

Koko: ilman kermavaahtoa normaalissa koossa 305 grammaa, pienessä koossa 235 grammaa.

Ulkonäkö: Tosi nätti juoma! Piparminttuströsselit tuo mukaan ihanaa väriä.

Maku: Ihanan suklainen, ja piparminttu maistuu hyvin. Strösselit myös tosi hyviä, ja kermavaahto sopii mukaan kivasti! Päällä myös suklaakastiketta, ja mun mielestä mitä enemmän suklaata, sen parempi. Oon myös maistanut näiden kauravispiä, ja se sopii tosi hyvin kermavaahdon tilalle esim. maitoallergikoille.


Eipä oo pitkään aikaan tullu käytyä kahvilassa! Ainoo syy miksi nytkään kävin oli se, että jouduin liikkumaan kaupungilla joka tapauksessa muusta syystä. Muuten pysyn kotona aina kun voin, ja täytyy myöntää, että kahvihetkiä yksin tai kavereiden kanssa oli ikävä. Tää juoma oli hyvä jouluinen herkku, muistutti tavallaan pirtelöä, ja mä RAKASTAN pirtelöitä. Juoman sai kätevästi myös mukaan kun kiire yllätti! Suklaa ja piparminttu sopii ihanasti yhteen, ja strösselit on kivoja sattumia. Melkein toivon että tää ei ois vaan kausimaku, vaikka piparminttu nyt erityisesti jouluun sopiikin. Vähän miinusta pitää kyllä antaa kalliista hinnasta.


Arvosana: 4/5, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Fazer crunchy caramel & nougat

  Tänään testissä on taas toinen Fazerin melko uusista patukoista, joita itse en oo vielä tätä ennen ehtinyt maistella. Tässäpä pieni salais...